Home arrow SoF2 Movie Tutorials arrow DVD Quality video - NL

Tutorial: hoe een DVD kwaliteit video te maken.
 
Gebruikte Software:
 
Adobe Premiere Pro 1.5
Dr. DivX 1.05

 
Gebruikte Hardware:
 
DVD-/+RW speler.


Hieronder vind je de te nemen stappen om een SoF2 movie op DVD kwaliteit te maken. Door op de link van de stap te klikken ga je naar het specifieke gedeelte in deze tutorial.
 
Stap 1) Premiere Pro 1.5 compilatie exporteren naar DVD
Stap 2) DivX gecomprimeerde video creeren van een .VOB bestand
 
Eerst even het volgende:
 
Als je geen DVD-brander (DVD+ of DVD- maakt niet uit) hebt kan je stoppen met verder lezen. Je moet een DVD-brander hebben om naar toe te kunnen schrijven vanuit Premiere Pro 1.5. Er is geen andere oplossing op dit moment om dit vanuit Premiere Pro 1.5 anders te doen, bijvoorbeeld een CD-brander of virtuele image mounter/brander worden niet herkent.
Helaas voor jullie die geen DVD-brander hebben. Misschien weet iemand anders wel een work around voor dit probleem, laat het me weten als dit het geval is!

 
Step 1) Premiere Pro 1.5 compilatie exporteren naar DVD
 
Ik ga er vanuit dat je een compilatie klaar hebt staan in Premiere Pro 1.5 waar we mee aan de gang kunnen. In de afbeeldingen van deze tutorial gebruik ik een klein bestand (ongeveer 8 mb). Waarschijnlijk is jouw Premiere Pro compilatie veel groter (2 gb ofzo). Raak hierdoor niet in de war.
 
Ok, open je Premiere Pro 1.5 en ga naar File, kies voor Export, en dan Export to DVD. Dit venster verschijnt:
 

 
In de tab general hoef je alleen een naam in te geven voor je DVD. Ik heb hem test_movie genoemd. klik op de tab Encoding en dit venster verschijnt:
 

 
Standaard staat hij op een Preset, klik op Custom Preset. Klik vervolgens op de Edit knop. Als je de Video tab aan klikt verschijnt dit venster:
 

 
Hier kan je de kwaliteits instellingen gaan aanpassen. Alle instellingen moeten High Definition zijn, zet de Quality op 5.0. De bit rate waarden heb ik als volgt aangehouden:
Min. 5.0000 Target: 6.5000 Max: 6.5000
Klik op de Audio tab om dit venster te krijgen:
 

 
In dit gedeelte kan je wat gaan experimenteren. Ik gebruik altijd PCM maar denk niet dat dit de beste settings zijn. Ja kan uit PCM, MPEG en Dolby kiezen, met de laatste 2 opties had ik problemen om het geluid goed te krijgen en heb me hier nog niet verder in verdiept. Daarom hou ik het voorlopig op PCM. Verder zijn er geen andere instelling nodig dan in bovenstaand venster zijn gemaakt.
Klik op Summary en je krijgt dit overzicht:
 

 
Hier kan je controleren of alle settings die zijn gemaakt kloppen. Klik op OK om terug te keren naar het Export to DVD venster, kies vervolgens Choose DVD Burner. Dit scherm verschijnt:
 

 
Hier zie je of je DVD-brander wordt herkent. Je kan ook het aantal DVD kopieen ingeven, je hebt aan 1 voldoende.
Ga vervolgens naar de Summary tab om dit overzicht te krijgen: (het zijn 2 scherm afbeeldingen omdat het niet in 1 past)
 

 

 
Controleer weer of alle waarden die zijn ingevuld kloppen en klik op Record. Deze status balk verschijnt:
 

 
Nadat het branden voltooit is hebben we de eerste stap van deze Tutorial afgerond. Ga door naar stap 2.
 
Stap 2) DivX gecomprimeerde video creeren van een .VOB bestand

Als je de DVD nog steeds in de Drive hebt zitten ga je naar je Windows "deze computer" of "My Computer" en klikt met je rechter muis knop op de DVD-drive en je kiest Verkennen of Explore. Je krijgt dit venster te zien:
 

 
Open de map genaamd VIDEO_TS en vervolgens is dit de inhoud:
 

 
Kopieer het bestand VTS_01_1.VOB naar je Harddisk op een plek die makkelijk/snel terug te vinden is.
Open het programma Dr. DivX 1.05, dit is het begin scherm:
 

 
Klik op de knop "Video File" en je krijgt een scherm waarmee je in Windows kan browsen. Het ziet eruit als deze:
 

 
Kies het VTS_01_1.VOB bestand en klik op Open. Een klein geanimeerd venster verschijnt waarin de status van het lezen/analizeren wordt weergegeven. Het kan even duren voordat dit klaar is, dit hangt af van hoe groot het VTS_01_1.VOB bestand is.
 

 
Als het analyseren klaar is krijg je dit scherm te zien:
 

 
Hier kan je een aantal dingen doen. Als je het geluid in Premiere Pro 1.5 gedaan hebt (wat aan te raden is) hoef je niet af te wijken van de instellingen zoals ze in deze afbeelding staan ingesteld. Als je nog geluid wil toevoegen moet je "Other" kiezen en het gewenste geluids fragment selecteren. Kies vervolgens Step 2 en je krijgt dit scherm te zien:
 

 
Zoals je ziet heb ik een Certification Level aangegeven maar dit is niet nodig. Je kan het V tekentje bij Certification Level weg halen. Een van de mooiste features in Dr. DivX is dat je vooraf de grootte van je movie kan ingeven, Dr. DivX berekend vervolgens alle waarden voor bit rates etc. Je kan alle instellingen zelf maken maar hier ligt toch echt de kracht van Dr. DivX om dit voor jouw te laten doen!
Accepteer deze instellingen en klik op Next om dit venster te krijgen:
 

 
Dit is een overzicht van alle instellingen zoals je die gemaakt hebt. Je kan wederom Modify kiezen om de instellingen te gaan wijzigen, je krijgt dan dit venster:
 

 
Je kan hier behoorlijk veel instellingen gaan veranderen maar dit kan ook verkeerd uit pakken. Voor een goed resultaat houd de instellingen aan zoals ze in de afbeeldingen staan. Je kan natuurlijk gaan experimenteren met alle instellingen. Kies Advanced Settings om in dit venster te komen:
 

 
Voor het beste resultaat zou je de Encode Mode op 2-pass moeten zetten, dit houd in dat Dr. DivX alles 2 keer gaat berekenen en hier uit de beste kwaliteit/bestandsgroote komt. Het duurt daarom ook 2 keer zo lang voordat je movie klaar is. Neem alle instellingen over zoals ze in de afbeelding staan om een goed resultaat te krijgen.
Druk op de Encode knop en Dr. DivX begint met rekenen. Dit kan enige tijd duren, dit is afhankelijk van je Hardware, de grootte van het .VOB bestand en of je 1-pass of 2-pass Encoding hebt aangezet.
 

 
Hier zie je dat Dr. DivX met de 2-pass aan de slag gaat!
 

 
Als de 2-pass klaar is verschijnt dit venster:
 

 
Je kan op Play File klikken om je movie af te spelen vanaf de plek waar je hem bewaard hebt.
 
Het is BELANGRIJK om in de gaten te houden dat deze movie niet nogmaals gebruikt gaat worden in een ander Premiere Pro projekt, anders gaat het hele kwaliteit/bestands grootte verhaal niet meer op.
 
 
Einde van deze Tutorial.
 

Als je deze Tutorial goed vind, verwijs er naar maar kopieer er niet uit!.
 

WHO IS ON-LINE

We have 3 guests online

LATEST MEMBERS

JacobJaH
BrianReids
HaroldGot
Danielprunc
Alemobanem

WEBSITE STATS

Members: 2002
News: 539
Web Links: 50
Visitors: 2588602
2003-2012 widow.nl -> Design by RocketTheme